Sentralbanksjef Mick Carney i Bank of England antydet sist uke at en renteheving kan komme raskere enn tidligere ventet. Den britiske nøkkelrenten ligger i dag på 0,5 prosent.

Carney får nå støtte både fra markedet og DNB Markets.

«De tydelige signalene fra sentralbanken gjør at vi fremskynder vår forventning til Bank of England, og venter nå renteheving på møtet i mai», skriver rente- og valutaanalytiker Magne Østnor i DNB Markets i et notat onsdag morgen.

Analytiker Magne Østnor i DNB Markets.
Analytiker Magne Østnor i DNB Markets. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Han understreker at brexit er det store usikkerhetsmomentet for Storbritannia og britisk økonomi. Han påpeker at forhandlingene mellom London og Brussel om en brexit-overgangsavtale forventes å ferdigstilles allerede i mars. En kollaps eller utsettelse i forhandlingene kan forrykke renteoppgangen.

Men i markedet er det tro på at det ordner seg mellom britene og EU, og det er priset inn en nesten 65 prosent sannsynlighet for at Carney setter opp renten i mai.

Prisveksten i Storbritannia holder seg samtidig høy, men DNB mener inflasjonen nå har nådd toppen med tre prosent i januar sammenlignet med samme måned i fjor. Østnor fremholder at den kraftige svekkelsen av pundet i forbindelse med brexit har gitt inflasjonen et midlertidig løft som nå er i ferd med å avta.

Veksten i britisk økonomi er på sikt ventet å få en knekk på grunn av brexit.(Vilkår)

-I fremtiden tror jeg roboter vil ha sitt eget vinter OL, sier arrangør av robotkonkurranse.
I dag ble Robot Challenge arrangert i Sør Korea. Det er verdens første ski konkurranse for roboter.
01:07
Publisert: