– Hvis jeg hadde trodd at han var rasist eller alt-right, ville jeg ikke engang tenkt på å ansatte ham, sier USAs påtroppende president om mannen han har utnevnt til seniorrådgiver i Det hvite hus.

Begrepet «alt-right» er en forkortelse av «alternativhøyre» og assosieres med en politisk bevegelse i USA som blant annet kjemper for å bevare «hvit identitet».

Breitbart News, nettstedet som Bannon kommer fra, er blitt nært knyttet til den løst definerte gruppen som er sterkt kritisk til blant annet innvandring, multikulturalisme og etablerte medier.

Da Trump besøkte The New York Times' redaksjon tirsdag, spurte administrerende redaktør Dean Baquet den påtroppende presidenten om han synes han har bidratt til å styrke alt-right-bevegelsen.

– Jeg tror ikke det. Det er ikke en gruppe jeg ønsker å styrke, og hvis de er styrket, så vil jeg se på det og finne ut hvorfor, svarte Trump. 

Trump om sine første 100 dager som president
USAs neste president Donald Trump sier han vil skrote handelsavtalen TPP på sin første dag i Det hvite hus. Mandag publiserte han denne videoen der han forteller om sine prioriteringer de første 100 dagene som president.
02:37
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nye norske sedler: - Du skylder meg en torsk
Norges neste serie med sedler er ferdig designet og stilles ut av Norges Bank. Temaet for sedlene er havet og å ha ikoniske motiver på kontantene folk kan betale med i fremtiden.
01:42
Publisert: