800.000 amerikanere står uten jobb etter at deler av den offentlige forvaltningen er stengt ned. Årsaken er at Donald Trump vil ha 5,7 milliarder dollar for å få oppført et grensegjerde mot Mexico. Det ønsker imildertid ikke demokratene å gå med på, og det er derfor deler av statsapparatet er stengt ned.

Torsdag kveld ble Trumps forslag om en ny grensemur stemt ned i senatet. Det trengte 60 av 100 stemmer for å gå gjennom, men klarte bare å overbevise 50 senatorer.

Også Demokratene fremmet torsdag et forslag for å få slutt på nedstengningen. Det gikk imidlertid heller ikke gjennom. 51 stemte for forslaget hvorav seks stykker var republikanere.

Demokratenes forslag gikk ut på å finansiere alle etater og institusjoner som har vært stengt frem til 8.februar. Dette skulle gi rom til å forhandle om muren og grensesikkerhet. Trump har imidlertid vært veldig tydelig på at grensemuren må plass.

– Uten en mur vil det ikke være sikkerhet og trygghet ved grensen for USA. BYGG MUREN OG KRIMINALITETEN VIL MINSKE, skrev presidenten på Twitter tidligere torsdag.

Nedstengningen har vart siden 22. desember og de ansatte som er rammet risikerer å ikke få lønn for andre måned på rad. Dette er den lengste nedstengningen i USAs historie og etter kveldens avstemning er det ikke noe som tyder på at den skal ta slutt med det første. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske redaktør: Hva får man ut av å gå på cocktail-selskap med Facebook? I alle fall én innrømmelse
01:51
Publisert: