Han melder på Twitter at det ikke lenger er tilstrekkelig å være pilot, men at man må være dataforsker.

– Jeg ser dette hele tiden i mange produkter, sier USAs president.

Trump fremholder at man altfor ofte kompliserer for mye , i stedet for å holde på det gamle trygge.

Han unngår å nevne at flysikkerheten i dag er på et mye høyere nivå enn for noen tiår siden. Spesielt med tanke på at trafikkveksten har vært massiv.

Trump skriver av en eller annen grunn i tirsdagens andre tweet om luftfart at han ikke vil ha Albert Einstein som sin pilot. Einstein var fysiker og forsker, ikke pilot, og det fins ingen historiske beskrivelser om Einstein der han fører et fly. Einstein døde for øvrig i 1955.

Dette er president Donald Trumps første bidrag i skandalen rundt Boeings fly. Stadig flere land, inkludert Norge, setter nå på bakken alle fly av typen Boeing 737 Max 8 etter flykrasjen i Etiopia.

Boeing-aksjen har falt kraftig etter ulykken i Etiopia i helgen. Aksjene fortsetter å falle og er ned over fire prosent på børsen i USA tirsdag.

Saken oppdateres

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

NSB blir til Vy. Passasjer: – Ny, var det ikke det?
02:10
Publisert: