Etter tolv dager med protester og uro kunngjorde Chiles president Sebastián Piñera onsdag at landet verken er i stand til å arrangere APEC-toppmøtet eller FNs klimakonferanse COP25.

Presidentene Donald Trump, Kinas Xi Jinping og Russlands Vladimir Putin var alle ventet å delta på det årlige APEC-toppmøtet 16. og 17. november i Santiago. APEC står for Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen og består av 21 medlemsland.

USAs president Donald Trump har sagt at han planla å spikre første fase i en handelsavtale med Xi på APEC-møtet i Santiago. Verdens to største økonomier har ligget i handelskrig med hverandre i 18 måneder.

En talsmann i Det hvite hus sier at USAs plan fortsatt er å ferdigstille en foreløpig avtale innen samme tidsramme. APEC støtter Chiles beslutning om å avlyse. Det er høyst usikkert om årets toppmøte kommer til å bli arrangert et annet sted.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.