USAs president Donald Trump har godkjent sanksjonene mot Russland som Kongressen vedtok i forrige uke, opplyser Det hvite hus i en pressemelding. 

Begrunnelsen for å innføre loven som åpner for nye straffereaksjoner overfor Russland er at landet forsøkte å manipulere valget i USA i fjor. 

Det hvite hus opplyste fredag at presidenten ville signere loven som ble vedtatt med nær enstemmighet i de to kamrene i Kongressen. Siden loven har bred støtte blant både demokrater og republikanere ville det vært enkelt for Kongressen å oppheve et eventuelt veto fra presidenten, skriver New York Times.

Loven begrenser også presidentens muligheter til å oppheve sanksjonene på egenhånd, ifølge avisen. 

Ifølge Bloomberg News har imidlertid president Trump lagt ved en uttalelse til loven der han påpeker bekymring rundt nettopp det at presidentens makt blir innskrenket. Han peker også på at loven kan hindre USA i samarbeide med sine allierte.

I uttalelsen peker han også på at loven kan skade amerikanske virksomheten for selskaper.

Russland svarte på sanksjonene allerede før Trump undertegnet loven. Russland har tatt beslag i to bygninger som amerikanske diplomater benyttet seg av i Russland og har bedt den amerikanske ambassaden og amerikanske konsulater om å redusere totalt antall ansatte i Russland til 755.(Vilkår)