President Donald J. Trump stikker hjemom nesten hver uke, og har 26 dager besøkt minst én av eiendommene sine. 

I løpet av hans drøyt 80-dager lange presidentperiode har han vært i feriehuset Mar-a-Lago i Palm Beach over 20 ganger.

Besøkene skal nå begynne å gå kommisjonærer i Palm Beach County på nervene. De ser nemlig at stadig flere skattepenger går med til å beskytte presidenten når han er «hjemom», ifølge abcnews.

Brukt to millioner dollar siden januar

Palm Beach County bruker angivelig 60.000 dollar om dagen hver gang presidenten besøker enten Mar-a-Lago eller Trump International Golf Club, hvor han har vært 12 ganger siden han ble innsatt som president. 

Siden januar har sørstatsfylket brukt to millioner dollar. Mesteparten av pengene går vekk i overtid for å opprettholde lov og orden. 

Derfor har kommisjonær Dave Kerner i Palm Beach County forslått å gjøre selve Mar-a-Lago om til et eget skattedistrikt, for så å pålegge det en avgift som skal betale presidentens sikkerhetskostnader. 

Og det er kanskje med god grunn.  

Trump får skatteletter

Mar-a-Lago er juridisk sett en klubb, på engelsk kalt et «resort», og betaler derfor lavere skatter enn hotellene i området. Klubben får også egne skatteletter fordi Trump ga fra seg utviklingsrettighetene da han kjøpte eiendommen for ti millioner dollar i 1985. 

Medlemmene i klubben betaler en årlig avgift på 14.000 dollar og opptaksavgiften ligger på 200.000 dollar. Ifølge Forbes Magazine er Mar-a-Lago i dag verdt 175 millioner dollar. 

– Vi er beæret over å ha presidenten her, men samtidig så reiser han hit så ofte at han ikke besøker Palm Beach County – han styrer landet herfra, fortalte Kerner Money magazine, ifølge abcnews.

– Uavhengig av våre prioriteringer, så betalte ikke skattyterne disse pengene for at vi skal beskytte presidenten, sa han videre. 

Stenger flyplassen når Trump er på besøk

De lokale myndighetene skal ikke være de eneste som er misfornøyd med presidentens hyppige besøk. Ti kilometer unna Mar-a-Lago ligger den lille flyplassen Lantana Airport som huser 28 forretninger. Hver gang Trump kommer på besøk stenger den føderale politietaten The Secret Service flyplassen fordi de mener at de 350 daglige flyvningene utgjør en for stor sikkerhetsrisiko. 

Marian Smith, som eier en flyskole, sier hun har tapt rundt 100.000 dollar på grunn av at flyplassen blir stengt med jevne mellomrom, skriver abcnews. 

Har brukt 186 millioner på reiser

Ifølge internasjonale medier ligger Trump an til å bruke mer penger på sine reiser i sitt første år som president enn det Barack Obama gjorde under sine to presidentperioder på åtte år. 

Trump kritiserte Obama opptil flere ganger for å bruke folkets skattepenger hver gang han var på reise. 

– Vi betaler for Obamas reiser så han kan samle inn millioner slik at demokrater kan stille til valg på løgner. Deretter betaler vi for golfen hans, tvitret Trump i 2014. 

Ifølge CNN er Obamas reisekostnader estimert til 97 millioner dollar over åtte år. Trump – som har besøkt en av sine golfklubber 15 ganger på snart tre måneder – har ifølge CNN brukt 21,6 millioner dollar – tilsvarende 186 millioner kroner på sine reiser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv»
Ikke som ventet. «Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv» rusler mot et tradisjonelt klimaks mens den egentlig handler om noe helt annet.
01:41
Publisert: