– Frukten av vårt arbeid kommer til å bli utrolig, sa Trump under en pressekonferanse i Filippinenes hovedstad Manila tirsdag, den siste før han satte kursen hjem til USA.

Før avreise tok han seg også tid til et par Twitter-meldinger, der han krever at USA må få en mer rettferdig behandling av andre land.

– De massive handelsunderskuddene må ned raskt, skriver Trump og fastslår at hans to uker lange tur til Japan, Sør-Korea, Kina, Vietnam og Filippinene har vært «enormt vellykket».

Ifølge Trump planlegger han å komme med en «større uttalelse» om reisen når han senere i uken er tilbake i Det hvite hus. Han viser også til at han har fått mange gode venner i løpet av turen.

Blant hans nye venner er Filippinenes president Rodrigo Duterte, som Trump gjentatte ganger roste under besøket mandag.

Duterte er en omstridt leder internasjonalt som følge av at han har satt i gang en brutal operasjon mot landets narkotikamiljø, der sikkerhetsstyrkene har fått fritt leide til å drepe mistenkte narkolangere og rusmisbrukere. Han har også selv skrytt av at han har drept en mann.

Trump har under turen gjentatte ganger krevd en mer rettferdig behandling av USA på de globale handelsmarkedene. Målet er å redusere USAs store handelsunderskudd, og i flere land har han brukt pressekonferanser til å hamre løs mot vertskapets handelspolitikk.

Blant annet har han kritisert andre lands subsidiering av eget næringsliv, noe han mener er en viktig grunn til at varene deres blir så rimelige at de utkonkurrerer amerikanskproduserte varer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.