– Som en veldig aktiv president, med mange ting som skjer, er det ikke mulig for mine talspersoner å stå på podiet med perfekt nøyaktighet, skrev Trump på Twitter fredag.

– Kanskje det beste er å droppe alle fremtidige pressebrifinger og sende ut skriftlige svar på grunn av nøyaktigheten? skrev han videre.

Twitter-meldingene kommer samtidig som Det hvite hus er under press etter motstridende forklaringer på hvorfor Trump sparket FBI-direktør James Comey.

Rett etter at Comey ble oppsagt, sa Trumps talspersoner at bakgrunnen var en kritisk vurdering av FBI-sjefen fra en viseminister i justisdepartementet. De avviste at FBIs Russland-gransking hadde noe med saken å gjøre.

I et intervju torsdag sa Trump at han ville ha sparket Comey uansett, uavhengig av viseministerens vurdering. Han bekreftet også at han hadde Russland-saken i tankene da han besluttet å si opp FBI-sjefen.

FBI jobber med å undersøke forbindelsene mellom Trumps medarbeidere og myndighetene i Russland under valgkampen i USA i fjor.

Advarer Comey

Trump advarer også den sparkede FBI-sjefen James Comey mot å lekke opplysninger til mediene.

– James Comey bør håpe det ikke finnes opptak av våre samtaler før han begynner å lekke til pressen! skrev Trump på Twitter fredag.

Nøyaktig hva presidenten mener, er uklart. Nyhetsbyrået AFP skriver at Trump antyder at samtalene mellom ham og Comey faktisk kan ha blitt tatt opp.

I et TV-intervju torsdag fortalte Trump at han flere ganger spurte Comey om han selv ble etterforsket som ledd i FBIs Russland-gransking. 

Comey svarte angivelig at presidenten selv ikke var under etterforskning.

FBI jobber med å undersøke forbindelsene mellom Trumps medarbeidere og myndighetene i Russland under valgkampen i USA i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager Børge Lund «Lunch»
Tegneserieskaper Børge Lund viser hvordan tegneserien «Lunch» lages.
04:42
Publisert: