Eric og Donald Trump jr. har siden faren ble president offisielt ledet familieselskapet Trump Organization.

Nå vil de tjene på farens valgseier, og bygge flere hoteller rundt om i USA. Men bare i de delstatene som stemte Trump inn i Det hvite hus.

– Jeg tror det gjør det naturlig enklere å gå inn et sted som ikke er motstander av deg, sier Donald J. Trump jr.

«Billighoteller»

Donald Trump vant tredve delstater, og mange av dem som stemte på ham kom fra arbeiderklassen.

Det er derfor ikke rom for å bygge dyre luksuriøse hoteller med glitter og bling, slik mange Trump-bygninger i dag bærer preg av.

Trump-sønnene sier den nye hotellkjeden Scion skal bestå av firestjerners hoteller i amerikanske byer der ikke finnes kundegrunnlag for femstjerners hoteller.

Det skal være inngått over to dusin intensjonsavtaler, men det er ikke startet bygging noe sted.

Billigere bling

Presidentdatter Ivanka Trump vil også selge til de nye og mindre kjøpesterke menneskene som stemte på faren.

Ivanka Trump har profilert varene som bærer hennes navn i det høyere prissjiktet. Men nå har hun en ny linje masseproduserte smykker på trappene.

Det har vært en rekke rapporter om sviktende salg av Trump-produktet det siste året. Men fordi Trump Organization er et privateiet selskap finnes det ikke noen offentliggjorte salgstall.

Kontroversiell business

Trumps forretningsinteresser er kontroversielle. Selv om sønnene forvalter businessen, står Trump som eier og får eventuelle overskudd. Tidligere presidenter har plassert verdiene i såkalte «blinde stiftelser», forvaltet av uavhengige tredjepersoner. Med dette vil ikke president Trump.

Lovene i USA om habilitet og kryssende interesser gjelder alle politikere og tjenestemenn, men presidenten og visepresidenten er unntatt.

– Det er ingenting som forhindrer ham fra å ta en beslutning om handel eller noe som helst som påvirker, positivt eller negativt, hans interesser. Det vil enkelt og greit ikke være et lovbrudd, har Don Fox, tidligere sjefjurist og fungerende direktør ved Office of Government Ethics (OGE) i Washington tidligere uttalt til magasinet Time.

Kritikerne mener sønnene aldri kan være uavhengige, og at ingen kan kontrollere hva som blir sagt på kammerset.

– Vi skal ikke ha noen illusjoner her. Det er ikke mulig å konstruere vanntette skott som skiller næringsvirksomheten. Det er tette bånd i familien, og folk snakker sammen, ved middagsbordet eller hvor det måtte være, sier USA-ekspert Svein Melby, seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den ultimate treningsformen for Bente og Christopher: - Det virket som et ork, men nå er vi avhengig
Bente og Christopher Jacobsen var overvektige. Slik kom de i form.
01:26
Publisert: