– Det er fordi det er et smertefullt opptak. Det er et grusomt opptak, sier Trump i et intervju med Fox News søndag.

I intervjuet bekrefter han at USA har fått lydopptaket fra tyrkiske myndigheter. Trump sier han kjenner til hva som skjedde på lydopptaket uten at han trenger å høre det.

– Det er veldig voldelig. Veldig ondskapsfullt og forferdelig, sier den amerikanske presidenten.

Den 59 år gamle saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han arbeidet blant annet som kommentator for Washington Post og var en kjent kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

Liket av Khashoggi er ennå ikke funnet. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans talsmann Yasin Aktay sa 2. november at det er grunn til å anta at Khashoggi ble oppløst i syre etter å ha blitt drept og partert, for å skjule alle spor.

En amerikansk tjenestemann har uttalt til Washington Post og nyhetsbyrået AP at den amerikanske etterretningstjenesten CIA har konkludert med at drapet ble bestilt av den saudiarabiske kronprinsen.

Dette er så langt ikke bekreftet av åpne kilder, og det amerikanske utenriksdepartementet har avvist at USA har kommet til en endelig konklusjon rundt hvem som sto bak drapet.

Saudi-Arabia har avvist at kronprins bin Salman var involvert i drapet. Landets påtalemyndighet har isteden siktet elleve andre saudiarabere for drapet, og uttalt at drapet ble beordret av en agent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: