Den mektige republikanerens uttalelser er de første siden Joe Biden lørdag ble utropt til vinner av presidentvalget i USA.

Trump nekter å erkjenne nederlaget, og McConnell sier mandag at president Trump har «100 prosent» rett til å stille spørsmål ved valgresultatet og vurdere juridiske alternativer. Denne prosessen vil fortsette og «komme til en konklusjon».

– Institusjonene våre er bygd for dette, sier McConnell.

Både før og etter at demokraten Joe Bidens valgseier ble et faktum, har Trump kommet med udokumenterte påstander om valgfusk. Trump og hans medarbeidere har gått til søksmål en rekke steder i håp om å endre valgresultatene. Så langt har Trumps framstøt i rettsvesenet hatt liten suksess.

Se James Clyburns (D) tirade mot Republikanerne og Trump
Demokratenes mektige medlem i Representantenes Hus, James "Jim" Clyburn fra Sør-Carolina, ber Republikanerne gripe inn mot presidenten. Landet er viktigere enn en person, sier han i et kraftig oppgjør om valget, korona og presidentrollen.
02:14
Publisert:

Lederen for USAs føderale valgkommisjon, Ellen Weintraub, er blant dem som mener Trump undergraver tilliten til valget og demokratiet i USA.

Hittil har bare få kjente republikanere gratulert Biden med seieren eller offentlig oppfordret Trump til å erkjenne nederlag. Blant disse er senator og Trump-kritiker Mitt Romney og tidligere president George W. Bush.

Senator Susan Collins gratulerte mandag påtroppende president Biden med en «tilsynelatende seier». Hun la imidlertid til at Trump må få sjansen til å utfordre resultatene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.