CNN og flere andre medier rapporterte søndag om den koordinerte innsatsen fra tenåringer, fans av koreansk popmusikk og andre brukere på TikTok. Der har folk i over en uke blitt oppfordret til å registrere seg på nett for en gratisbillett, men uten å møte opp til lørdagens folkmøte i Tulsa i delstaten Oklahoma.

Trump 2020-teamet avviser i en uttalelse at personer la inn falske reservasjoner til arrangementet. I stedet anklages mediene og demonstranter for å ha sørget for at folk ikke møtte opp.

Høye forventninger

Knappe 6.200 var til stede da Trump holdt sitt første folkemøte på flere måneder, anslår byens brannvesen. Lokalene hadde over 19.000 plasser, og det var på forhånd uttrykt bekymring for smittefaren. Trumps valgkampstab hevder 12.000 var til stede.

Selv om det er usannsynlig at TikTok-brukere er ansvarlig for det lave oppmøtet, kan kampanjen ha bidratt til å blåse opp valgkampstabens forventninger, skriver nyhetsbyrået AP.

I forkant av lørdagens møte skrøt Trump av at nesten 1 million mennesker hadde søkt om billetter til arrangementet. Dagen derpå kommenterte ikke presidenten selv folkemøtet.

«Rasende»

Flere amerikanske medier siterer imidlertid ikke navngitte kilder som sier Trump var «rasende» fordi så få møtte opp i Tulsa.

Trumps valgkampsjef Brad Parscale sier i en uttalelse at presidentens valgkampmøter slipper inn publikum etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

– Venstrevridde og nett-troll som feirer en seier og tror at de på en eller annen måte påvirket oppmøtet, aner ikke hva de snakker om eller hvordan våre arrangementer fungerer, sier Parscale.

Bolton: USA settes i fare om Trump blir gjenvalgt

John Bolton sier president Donald Trump er svært skadelig for USA, og at høstens valg er siste mulighet til å beskytte landet mot ham.

Dette er de fem Trump-sjokkavsløringene i Boltons bok
John Bolton var en av «haukene» i Donald Trumps administrasjon frem til han ble sparket som nasjonal sikkerhetsrådgiver etter 18 måneder i jobben.
00:32
Publisert:

– Jeg håper han vil bli husket som en énperiodespresident som ikke kastet landet inn i en nedadgående spiral vi i ikke kan komme ut av, sier president Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver i et intervju med ABC News.

Bolton sier han er helt sikker på at landet kan komme seg videre fra én periode, men at to kan bli for mye.

I intervjuet og i boka «The Room Where It Happened», som slippes tirsdag, karakteriserer Bolton Trump som «makeløst uvitende», og en som tar «uberegnelige» og «irrasjonelle» avgjørelser.

Ifølge Bolton er presidenten ikke i stand til å skille sine personlige og politiske interesser fra landets. I tillegg mener Bolton at han lar seg manipulere av andre statsledere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.