– Det riggede 2020-valget: Millioner av poststemmer vil bli printet ut andre land, og andre. Det kommer til å bli vår tids største skandale, skriver den amerikanske presidenten i en Twitter-melding mandag ettermiddag.

I forbindelse med koronavirusutbruddet har flere delstater funnet ulike måter å øke tilgangen på poststemmer under valget, for å sikre at velgerne er trygge.

– Prøver å hindre folk fra å stemme

Presidenten har tidligere vært kritisk til poststemmer.

Ifølge The Guardian har Donald Trump uttalt seg kritisk om stemmegivning per post for å så tvil om valgprosessen til høsten.

Mange stater vil innføre poststemmer til høstens valg for å sikre valgdeltagelsen på tross av pandemien.

Domingo Garcia, lederen for den latinamerikanske organisasjonen, League of United Latin American Citizens, forteller til den britiske avisen at Trumps retorikk kan ha en skremmende effekt på minoriteter.

– President Trump bruker sin mobbeplattform for å prøve å skremme folk fra å stemme og for å prøve å hindre folk i å stemme per post, sier Garcia.

Her er meldingen fra Donald Trump som Twitter merket som villedende
For første gang har Twitter merket medinger fra USAs president som villedende.
00:51
Publisert:

Tror det er til fordel for demokratene

I et intervju i mars, fortalte Donald Trump at stemmegivning via post, kan bety slutten på republikanske folkevalgte.

– Hvis du noen gang hadde sagt ja til det, ville du aldri ha valgt en republikaner i dette landet igjen, sa han til TV-programmet Fox & Friends.

Demokratene på sin side har beskyldt republikanere for målrettet å gjøre det vanskelig for minoriteter å avgi stemmer ved valg.

Republikanerne har alltid svart med at de ikke vil tillate stemmegivning per post fordi de er redde for bedrageri og valgfusk.

Twitter har tidligere merket Trumps beskjeder om poststemmegivning som villedende.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.