– Dette er en fryktelig situasjon, og justisminister Jeff Sessions bør stanse denne oppkonstruerte heksejakten med en gang, før den fortsetter å sverte vårt land, skriver Trump på Twitter onsdag.

Presidenten kaller også Muellers granskning «en skam for USA».

Mueller og hans folk forsøker å finne ut om Trumps medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter om å sverte Hillary Clinton i den amerikanske valgkampen i 2016.

Etterforskningen har imidlertid også ført til at Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort er blitt tiltalt for skatteunndragelse og økonomisk kriminalitet. Rettssaken mot Manafort begynte tirsdag, og han kan få mange år i fengsel hvis han blir funnet skyldig.

Sessions erklærte seg i fjor inhabil i saker knyttet til Russlands antatte forsøk på å påvirke den amerikanske valgkampen. Det er visejustisminister Rod Rosenstein som er den ansvarlige i departementet for Muellers virksomhet.

Trump leverte en serie twittermeldinger onsdag der han forsøkte å distanse seg fra Manafort som ledet valgkampen hans en periode i 2016.

Manafort var en av dem som var til stede på det mye omtalte møtet i Trump Tower sommeren 2016, der Trumps eldste sønn angivelige skulle få kompromitterende materiale om Hillary Clinton fra en russisk advokat med tette bånd til Kreml.(Vilkår)

Det er lov å gjøre feil
Per Sandberg må levere inn telefonene og annet til gjennomsøking.
01:40
Publisert: