Det opplyser flere som er tett på prosessen til Reuters.

Gruppen består foreløpig av minst tyve personer som har tjenestegjort i Det hvite hus under Ronald Reagan og far og sønn George Bush.

Flere titall til er i samtaler med mål om å bli med. Gruppen vil argumentere for at fire nye år med Donald Trump ved spakene vil være så skadelig at republikanske velgere heller bør stemme på Biden, tross ideologiske forskjeller, opplyser Reuters' kilder.

De to som leder initiativet skal være John Bellinger og Ken Wainstein, som begge hadde fremtredende posisjoner under George W. Bush. Bellinger var rådgiver til det nasjonale sikkerhetsrådet og utenriksdepartementet, mens Wainstein har bush' rådgiver som innenlands sikkerhet og var stabssjef for tidligere FBI-sjef Robert Mueller.

I tillegg skal Robert Blackwill, som var utenrikspolitisk rådgiver under begge Bush-presidentene og India-ambassadør under George W. Bush, være del av gruppen.

Trump har fått hard kritikk fra flere pensjonerte militærledere og tidligere medarbeidere fra administrasjonen sin de siste ukene for måten han har slått hardt ned på demonstrasjoner mot rasisme og politivold i USA, i tillegg til håndteringen av koronapandemien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.