Fredag kommer det frem at arbeidsminister Alex Acosta har valgt å trekke seg. Acosta annonserte nyheten sammen med Donald Trump foran Det hvite hus. Trump sa han ble informert fredag morgen, og at det er Acostas valg, skriver CNBC.

– Han er god mann og vi kommer til å savne ham, sier Trump.

Bakgrunnen for avgangen var at den profilerte Jeffrey Epstein, med bånd til både Donald Trump og Bill Clinton, ble siktet for menneskehandel og seksuell utnytting av mindreårige jenter forrige uke. Han har i lang tid vært etterforsket for å begått kriminelle handlinger mot flere mindreårige jenter.

Acosta er blitt trukket inn i saken fordi han inngikk et forlik med Epstein i 2008 da han var mistenkt for lignende handlinger. Den tidligere arbeidsministeren satt da som føderal statsadvokat i Sør-Florida.

Forliket innebar at Epstein unngikk videre straffeforfølgelse og stoppet en pågående FBI-etterforskning, skriver CNBC. 66-åringen slapp unna med å sone 13 måneder i fengsel etter å ha tilstått å ha brutt loven i Florida ved å skaffe seg seksuelle tjenester fra en person under 18 år. Han kunne ha risikert livstidsdom dersom saken hadde fortsatt.

Acosta har også fått kritikk for å ikke ha informert de fornærmede om forliket før avtalen ble signert.

– Vi prøvde å gjøre det rette for ofrene. Jeg forstår at enkelte vil mene at det ikke var nok. Epstein er en dårlig mann, som fortjener å bli fengslet, sa Acosta under en pressekonferanse onsdag.

Saken har fått stor oppmerksomhet i amerikanske medier denne uken. Den ferske siktelsen for menneskehandel reiser nye spørsmål om hvor mye milliardærens mektige bekjente, blant dem Bill Clinton og Donald Trump, visste.

Trump har i mange år forsøkt å distansere seg fra den siktede milliardæren. En uttalelse han kom med om Epstein i 2002 har imidlertid vakt oppsikt.

– Jeg har kjent Jeff i 15 år. Fantastisk fyr. Han er veldig gøy å være med. Det sies til og med at han liker vakre kvinner, akkurat som meg. Mange av dem er på den yngre siden, sa Trump til New York Magazine for 17 år siden.

Epstein har tidligere også blitt koblet til ekspresident Bill Clinton. Flylogger som Fox News har fått tilgang til, viser at Clinton 26 ganger reiste med Epsteins Boeing 727, et fly som fikk kallenavnet «Lolita Express».

Clinton sa i en uttalelse mandag at han ikke visste noe som helst om handlingene Epstein ble siktet eller dømt for.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.