Det viser nye anslag i en rapport fra Congressional Budget Office tirsdag, skriver The Wall Street Journal.

Obamacare, eller Affordable Care Act (ACA) som er det offisielle navnet, er avhengig av overføringer fra statskassen for å opprettholde dagens prising på flere av forsikringsordningene. President Donald Trump, som er motstander av loven som ble vedtatt under Obamas første periode som president, har advart om at han kan stoppe subsidiene. Trump og noen av hans republikanske støttespillere i Kongressen hevder subsidiene aldri har blitt vedtatt i nasjonalforsamlingen. Forsikringsselskapene har sagt at de da enten må øke premiene eller gi opp markedet for individuelle forsikringer.

Stadig økte overføringer

Ifølge rapporten fra kongresskontoret for budsjetter, som er uavhengig av de politiske partiene, vil helseforsikringene i mellomsjiktet kunne stige med 20 prosent. Det vil igjen resultere i at myndighetene blir nødt til å gi større skattefradrag, som igjen vil lede at det føderale underskudd i ordningen vil stige til 194 milliarder dollar frem til utgangen av 2026, skriver den amerikanske avisen.

Anslagene kan skape uro i senatets forsøk på å beholde dagens priser i 2018. Forsikringsselskapene må forplikte seg til å de vil være del av ACA-markedet for neste år allerede innen utgangen av september.

Ifølge rapporten vil omtrent fem prosent av befolkningen bo i områder der det ikke finnes noe tilbud om individuelle helseforsikringer om subsidiene forsvant, fordi dagens tilbydere vil trekke seg.

Se også på DNtv:(Vilkår)

Sauseskolen: Blåskimmeldressing
Blåskimmeldressing til salater og grønnsaker
00:50
Publisert: