Uttalelsen kom idet Spicer snakket om det kjemiske angrepet i Syria i forrige uke og forsøkte å sammenligne Assad og Hitler.

– Ikke engang Hitler sank så dypt at han brukte kjemiske våpen, sa Spicer.

Men naziregimet brukte som kjent gass for å ta livet av millioner av jøder under andre verdenskrig.

Da Spicer ble bedt om å utdype, sa han at Hitler «ikke brukte gass mot sitt eget folk på samme måte som Assad gjør.»

Kort tid etter pressekonferansen måtte Spicer gi en rekke beklagelser.

Uttalelsen skapte ramaskrik på sosiale medier, og under pressekonferansen ropte en journalist "han gasset jødene", hvorpå Spicer forsøkte å rette opp utsagnet ved å si at han snakket om det å slippe bomber fra luften mot sitt eget folk, ikke "holocaustsentre".

Det hvite hus sendte senere ut en skriftlig uttalelse der Spicer skriver at han ikke forsøkte å redusere holocausts grusomme karakter.

– Jeg forsøkte å markere det særegne ved å bruke fly til å slippe kjemiske våpen mot befolkningssentre. Alle angrep mot uskyldige mennesker er forkastelige og utilgivelige, heter det i uttalelsen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.