Guvernøren i delstaten Oaxaca opplyser at det er bekreftet 20 døde der, ifølge Reuters.

I tillegg er det meldt om tre omkomne i Chiapas-delstaten, mens to barn har mistet livet i nabodelstaten Tabasco, ifølge lokale myndigheter.

President Enrique Pena Nieto satt natt til fredag lokal tid i møter med det nasjonale senteret for krisehåndtering.

Styrke på 8,2

Jordskjelvet hadde en styrke på 8,1 ifølge seismologer. Det er også registrert en rekke kraftige etterskjelv, og det ble sendt ut tsunamivarsel for flere land i Mellom-Amerika. Foreløpig har ingen bølger av noen størrelse nådd land.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en styrke på 8,0. Men senere ble skjelvet oppjustert til 8,2 av Pacific tsunami Warning Center.

Skjelvet hadde sitt episenter under havbunnen om lag 100 kilometer utenfor byen Pijijiapan i Chiapas-regionen, på den sørlige stillehavskysten i Mexico, opplyser USGS, og det var 33 kilometer dypt.

Advarer Mellom-Amerika

Det advares om fare for opp til tre meter høye tsunamibølger i Mexico, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras og Ecuador.

Mexicanske myndigheter har bedt folk som bor langs den sørvestlige kysten om å evakuere.

Fredagens skjelv er det kraftigste i Mexico siden 1985, da minst 5.000 mennesker omkom.

Kort tid etter det første skjelvet ble det registrert et nytt skjelv med en styrke på 5,7 utenfor byen Paredon, lenger nordøst i Mexico.

Kan gi store skader

Rystelsene var også kraftige i den mexicanske hovedstaden, som er en av verdens største byer. Folk har flyktet i panikk ut fra bygninger som svaiet.

– Jeg har aldri tidligere vært et sted der bakken beveget seg så mye. Til å begynne med, så bare lo jeg. Men da strømmen forsvant, visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre, sier 31-åringen Luis Carlos Brienco i Mexico by til Reuters.

Seismolog Reynir Bödvarsson ved Universitetet i Uppsala sier til nyhetsbyrået TT at så kraftige jordskjelv potensielt kan føre til store ødeleggelser.(Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: