– Jeg akter å beskytte fransk vin med genuin besluttsomhet, sier Tusk, som lørdag ankom G7-toppmøtet i franske Biarritz.

– Dersom USA innfører tollsatser, kommer EU til å svare med samme mynt, sier han.

President Donald Trump har gjentatte ganger truet med å innføre høy toll på fransk vin, og han gjentok trusselen før han satte seg på flyet til Frankrike fredag.

– Jeg liker ikke det Frankrike gjorde, de innfører toll på teknologi produsert av våre teknologiselskap, sa han og varslet toll «som ingen har sett maken til før» på fransk vin.

– Det siste vi behøver er en konfrontasjon med vår fremste allierte, USA. Det er ikke vi som tar initiativet til dette, til denne striden om handel og tollsatser, men vi må være beredt, noe vi også er, sier Tusk.

Den amerikanske presidenten truet også tidligere i sommer med å innføre toll på fransk vin som USA importerer. Frankrike vedtok i juli en lov som ilegger selskaper som Google, Apple, Facebook og Amazon skatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.