Trump står fast ved at hans tirader, personangrep og hissige uttalelser på Twitter er på sin plass for en person i hans stilling.

– Min bruk av sosiale medier er ikke presidentaktig – den er MODERNE TID PRESIDENTAKTIG. Gjør Amerika Storartet Igjen!

Han er dermed uenig med kritikere, både blant hans politiske motstandere og i hans egne rekker, som de siste dagene har uttalt at oppførselen hans på internett er uverdig og nådde et lavmål med personangrepene mot TV-vertene Mika Brzezinski og Joe Scarborough fra MSNBC-programmet «Morning Joe». Tidligere i uka skjelte han ut de to i hånlige kommentarer rettet mot deres utseende og intellekt.

Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, sa at han ikke vurderte kommentarene som passende.

– Det vi forsøker å gjøre her er å prøve å få til en mer sivilisert tone i den offentlige debatten. Dette hjelper ikke akkurat, sa Ryan.

Fortsetter

Brzezinski og Scarborough svarte fredag i et innlegg i Washington Post med tittelen «Donald Trump er ikke frisk», der de stilte spørsmål ved om han er skikket til å være president. Det ser ut til å prelle av på Trump. I en ny Twitter-tirade lørdag fastslår han at «Gale-Joe Scarborough og dum-som-en-stein-Mika er ikke dårlige mennesker, men deres upopulære show er dominert av NBC-sjefene deres. Synd!» tvitret presidenten.

I et intervju med CNN anklager paret dessuten Trump for utpressing. Reporterne, som er forlovet med hverandre, hevder de er blitt kontaktet av Det hvite hus gjentatte ganger. De skal i vår ha fått beskjed om at en tabloidavis ville publisere en svært negativ artikkel om de to med mindre de ba om unnskyldning for dekningen av Trump. Presidenten har avvist denne påstanden på Twitter.

Etter CNN-intervjuet lørdag kom det en ny runde med tvitring fra Trump, denne gangen med TV-kanalen som målskive, med beskyldninger om at de driver med søppeljournalistikk og såkalte falske nyheter.

Seierherre

Trump er svært klar på at han kommer til å fortsette i samme spor, og mener også at kritikken fra republikanerne skyldes medienes framstilling av ham, ikke hvordan han selv oppfører seg.

– De FALSKE OG BEDRAGERSKE NYHETSMEDIENE jobber hardt for å overbevise republikanere og andre om at jeg ikke burde bruke sosiale medier – men husk, jeg vant valget i 2016 med intervjuer, taler og sosiale medier. Jeg måtte slå #FalskeNyheter, og gjorde det. Vi vil fortsette å VINNE! lover han.

Får stikk fra Obama 

USA forrige president Barack Obama kom med et dårlig skjult råd til sin etterfølger da han delte en presidents erfaringer med mediene.

– Jeg bekymret meg ikke for hva avisene skrev fra dag til dag. Det jeg bekymret meg for var «hva kommer de til å skrive om meg om 20 år, når jeg ser tilbake?", sa Obama lørdag, under et besøk i Jakarta i Indonesia, der han vokste opp deler av barndommen.

Uttalelsen kom i en tale samme helg som det stormer rundt nåværende president Donald Trump på grunn av hans personangrep og utspill mot mediene på Twitter, der han raser mot sine kritikere. Uten direkte referanse til Trump sa Obama hvor viktig det er å unngå nyhetskilder med et ensidig syn på ting, og han advarte mot å bruke sosiale medier til å krenke minoriteter og behandle folk dårlig.

Obama holder seg for det meste langt unna politikk og avstår ellers fra å kommentere Trumps beslutninger, men i Jakarta kom det et hint til hva han syns om Trumps beslutning om å trekke USA ut av klimaavtalen fra Paris. Obama var i sin tid med på å få avtalen på plass.

– I Paris kom vi sammen om historiens mest ambisiøse avtale om klimaforandringer, en avtale som til og med midlertidig fravær av amerikanske lederskap fremdeles kan gi våre barn en mulighet til å kjempe, sa Obama.(Vilkår)