Til sammen vil republikaneren fra California ha oppreising på mer enn 250 millioner dollar, som tilsvarer over 2,1 milliarder kroner i dagens valutakurs.

Blant de saksøkte er to anonyme Twitter-kontoer: «Devin Nunes' mom» og «Devin Nunes' Cow».

Nunes er en profilert republikaner, sterk motstander av Russland-granskingen og leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Sensur

Søksmålet anfører at Twitter har «bevisst tillatt og tjent penger på innhold som er klart fornærmende, hatefullt og ærekrenkende.»

Devin Nunes.
Devin Nunes. (Foto: Susan Walsh/AP/NTB Scanpix)

§ 230 i kommunikasjonsdekretloven i USA gir internett-tjenester immunitet fra ansvar for materiale som er lagt inn av brukere.

Søksmålet anklager videre Twitter for å sensurere vekk synspunkter tjenesten ikke er enig i. Nunes mener også Twitter driver med såkalt «shadow-banning» av konservative politikere, som innebærer at en bruker får legge ut innlegg og kommentarer og kan se dem selv, men at ingen andre kan se noe av det den gjeldende personen skriver.

Twitter har nektet for at det driver med denne praksisen, selv om flere konservative politikere, inkludert president Donald Trump, ikke er overbevist av de forsikringene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager Katla-kokken Atli Már Yngvason sin populære tostada han serverer under SXSW
I ti dager lager kokken bak Katla i Oslo mat for House of Scandinavia på South by Southwest-festivalen i Austin i Texas.
01:02
Publisert: