Donald Trump sa det ikke er presidentaktig å tvitre, og under valgkampen lovet han å slutte hvis han ble president.

Klar nedgang

Allerede samme dag som han ble innsatt, 20. januar, brøt Trump dette løftet og sendte ut 12 Twitter-meldinger. Dagen etter innsettelsen bekreftet Trump at dette var et av valgløftene han ville bryte.

Siden han ble president har Trump produsert 178 Twitter-meldinger, et snitt på over 6,25 meldinger om dagen, viser en status per torsdag ettermiddag. Knapt en dag er gått uten at han sender ut én eller flere meldinger.

Det er likevel en klar nedgang fra i gjennomsnitt litt over ti meldinger per dag de siste ti månedene før han ble president.

Morgengretten

Trump er spesielt ivrig på Twitter tidlig på morgenen, mellom klokken seks og ni. Godt over halvparten av meldingene kommer i dette tidsrommet.

Medieselskapet Axios har gjennomgått Twitter-bruken og funnet ut at Twitter-meldingene ofte er kommentarer til hans favorittshow på tv om morgenen, «Morning Joe» og «Fox & Friends». Minst 15 prosent av meldingene er direkte respons til temaer og opplysninger som kommer fra tv.

Trump er også meget opptatt av medier. Mer enn en fjerdedel av meldingene nevner spesielle presseorganer, seertall eller «fake news».

Travelt på jobb

Meldingene avtegner et klart mønster der Trump er opptatt med jobb på dagen. I tidsrommet mellom ni om morgenen og seks om ettermiddagen er det knapt kommet en eneste melding, heller ikke i helgene. Et mønster som begynte å avtegne seg alt da han var påtroppende president.

Det er også helt slutt på sene meldinger på natten, mellom midnatt og fire om morgenen. Eneste unntak er en melding sent en lørdagskveld der han angrep satireshowet Saturday Night Live (SNL). «Unwatchable» og «sad» var presidentens budskap.

Trump om seg selv: - Jeg tror aldri en annen president har fått til så mye på så kort tid
Donald Trump oppsummerer sine første uker som president.
01:02
Publisert: