Elon Musk kjøpte endelig sist uke Twitter for 44 milliarder dollar, etter mye krangel og skittkasting. Musk innsatte seg selv som toppsjef, og dagen etter overtagelsen begynte han å sende ut oppsigelser til rundt halvparten av selskapets 7500 ansatte.

Gjennom helgen har tidligere Twitter-ansatte over hele verden fortalt om hvordan de har opplevd oppsigelsene. De fleste har fått beskjed på epost, og mange har ikke visst noe om at de mistet jobben før de plutselig mistet tilgang epost, og at adgangskort brått sluttet å virke.

Medgründer Jack Dorsey, som inntil forrige uke var sjef, har i helgen bedt de ansatte om unnskyldning, selvsagt på Twitter.

Dorsey skriver at han er ansvarlig, og at Twitter under hans ledelse vokste altfor raskt. Han sier han skjønner at mange nå er sinte på ham.

Musk skriver selv på Twitter at han ikke har noe annet valg enn å redusere arbeidsstokken, fordi selskapet taper over 40 millioner kroner om dagen. Han opplyser at alle som får sparken får tre måneders etterlønn, én måned mer enn lover krever.

Musk har også innført en brukerbetaling på åtte dollar i måneden på Twitter. Dette er et slags premiumabonnement som blant annet verifiserer hvem du er, og som skal gi mindre eksponering for reklame.

Musk måtte låne over 130 milliarder kroner i forbindelse med oppkjøpet. Han er derfor avhengig av å drive selskapet med solid overskudd, bare for å betjene lån og avdrag.

Twitter har i årevis slitt med å tjene penger, og gapet til antall brukere på andre plattformer som Facebook, Instagram og Tiktok har bare økt. Men samtidig har Twitter befestet stillingen som den viktigste meningsbærende sosiale plattformen, der eliter innen politikk, næringsliv, underholdning, sport og journalistikk gjerne flagger sine synspunkter og deltar i debatter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.