Det skriver Twitter i et innlegg mandag kveld.

I innlegget kommer Twitter med en rekke eksempler hentet fra de aktuelle kontoene.

– Skjult og manipulativ oppførsel har ingen plass hos vår tjeneste – de bryter med de fundamentale prinsippene som selskapet vårt er bygget på, står det i innlegget.

Twitter mener at kontoene er brukt til bevisst å skape politisk uenighet i Hongkong, inkludert undergrave legitimiteten og den politiske plasseringen til protestbevegelsen.

Videre har Twitter suspendert over 200.000 kontoer som selskapet mistenker er koblet til kinesiske myndigheter og en kampanje rettet mot Hongkong-demonstrasjonene.

Twitter har besluttet at selskapet skal forby annonser som utgjør propaganda i regi av statlig støttede medier.

En høytstående Twitter-ansatt sier til AP at beslutningen er del av en bredere innsats for å stanse ondsinnet politisk aktivitet på plattformen. Talspersonen kan av sikkerhetshensyn ikke stå frem med navn.

Twitter mener å ha bevis for at de aktuelle kontoene har opprinnelse i Kina, selv om Twitter er blokkert der. Mange av disse kontoene har tilgang til Twitter ved å bruke VPN, og noen av kontoene har tilgang til Twitter fra spesifikke ublokkerte IP-adresser med opprinnelse i Kina.

Også Facebook anklager Kina for propaganda.

Facebook startet å undersøke saken etter Twitters utspill, og i løpet av mandagen har Facebook fjernet syv sider, tre grupper og fem profiler som er opprettet av personer som skal ha tilknytning til kinesiske myndigheter.

Bedrifter vurderer å flytte fra Hongkong som følge av demonstrasjoner for mer demokrati og mindre kinesisk innblanding i regionen.

Konflikten har eskalert

Gjennom sommeren har konflikten eskalert mellom Kina og innbyggere i Hongkong, som har tatt til gatene for å vise sin motstand mot sterkere inngripen fra Kina.

Nå påvirker demonstrasjonene landets økonomi. Bedrifter vurderer å flytte hovedkvarterene sine, mens de rikeste vurderer å skaffe seg statsborgerskap i andre land og flytte ut med kapitalen sin, melder BBC.

De siste veksttallene for Hongkongs økonomi viste vekst på 0,5 prosent i årets andre kvartal, noe som er det laveste siden finanskrisen i 2008.

Hongkong-børsen har stupt den siste tiden, og i alt har de ti rikeste personene i Hongkong tapt til sammen rundt 135 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.