Reaksjonen har kommet i forbindelse med at stadig flere demokrater ønsker å stemme for å stille presidenten for riksrett. Lederen for demokratene i Representantenes hus, Nancy Pelosi, har lenge vært avvisende til dette, men den siste tiden skal hun ha ombestemt seg.

Ifølge CNN arbeider hun nå med et forslag om å gjøre nettopp dette, som vil presenteres onsdag.

Trump kommer imidlertid Pelosi i forkjøpet når han annonserer at han vil offentliggjøre innholdet onsdag, få timer etter at han talte på FNs klimatoppmøte. I et svar på eget innlegg skriver han at:

– Dere vil se at det var en veldig vennlig og helt passende samtale.

Biden og Ukraina

Det som skal ha fått begeret til å renne over for Pelosi er at presidenten har innrømmet at han, i en telefonsamtale med Ukrainas president i juli, diskuterte tidligere visepresident og nå presidentkandidat Joe Biden.

Det han derimot ikke bekreftet, er at han også ba den ukrainske presidenten om å etterforske sønnen til Biden på mistanke om korrupsjon.

Joe Bidens sønn, Hunter Biden, har vært ansatt og styremedlem i et ukrainsk oljeselskap som blant annet har hatt interesser på Krimhalvøya.

Presidentkandidat og tidligere visepresident Joe Biden, sammen med sønnen Hunter Biden.
Presidentkandidat og tidligere visepresident Joe Biden, sammen med sønnen Hunter Biden. (Foto: CARLOS BARRIA / NTB Scanpix)

Ifølge Wall Street Journal har også Trump bedt stabssjef i Det hvite hus, Mick Mulvaney, om å holde tilbake nesten 400 millioner dollar i militærhjelp til Ukraina for å få den ukrainske presidenten til å gjøre som han vil. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.