– Migranter ved den sørlige grensen vil ikke slippes inn i USA før deres saker er blitt individuelt godkjent i retten, skrev Trump på Twitter lørdag ettermiddag.

– Alle vil bli i Mexico, la han til.

Presidenten truet også med å stenge den sørlige grensen dersom det blir nødvendig. Twitter-meldingene fra Trump kommer timer etter at Washington Post skrev at Mexicos påtroppende regjering sa seg enig i USAs nye asylregler.

Avisen har snakket med Olga Sanchez, som blir landets innenriksminister i påtroppende president Andrés Manuel López Obradors regjering. Hun sier til avisen at Mexico inntil videre aksepterer USAs politikk som en «kortsiktig løsning», men avisen påpeker også at det ikke er inngått noen formell avtale.

I en uttalelse noen timer senere er tonen fra Sanchez langt mindre imøtekommende.

– Det er ingen avtale av noen slag mellom Mexicos påtroppende regjering og USAs regjering, sier den påtroppende ministeren.

En eventuell enighet innebærer et brudd med innarbeidede og etablerte asylregler og utgjør en ny, stor hindring for sentralamerikanske migranter som forsøker å nå frem til USA for å komme seg unna fattigdom og vold i hjemlandet.

Dersom Trumps regjering blir enige med mexicanerne, kan USA ha klart å overvinne nabolandets skepsis til å utvide samarbeidet på et område mange mexicanere mener først og fremst er USAs problem.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Julebord-ekspertenes beste tips: De ansatte kan stort sett gjøre hva de vil, men særlig to ting er de dummeste sjefene kan gjøre
02:24
Publisert: