Valutaen lira har i lengre tid vært svekket på grunn av tvil om den økonomiske politikken som president Recep Tayyip Erdogan fører. Også Erdogans verbale krig med president Donald Trump og den gryende handelskrigen mellom de to land har uthulet verdien av den tyrkiske liraen.

I løpet av den siste måneden har verdien falt 25 prosent mot dollar, mens tapet siden januar er på over 40 prosent.

Kredittvurderingsbyrået Moody's senket mandag kredittverdigheten til 14 banker med ett hakk og fire andre med to hakk, blant dem de to store utlånsbankene Denizbank og Is Bank.

Den tyrkiske sentralbanken gjentok onsdag at den vil forsyne bankene med all den likviditet som er nødvendig. Inflasjonen i Tyrkia er for tiden rundt 16 prosent, og underskuddet for statsfinansene bare vokser. Tyrkisk næringsliv har ikke tro på at finansgrepene vil virke og frykter at liraen vil svekkes ytterligere.

Tyrkias økonomi- og finansminister Berat Albayrak, som også er Erdogans svigersønn, sier at han tidlig i september vil legge frem en plan som skal turnere de utfordringer tyrkisk økonomi står overfor, og skape ro i markedene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Jeg gjør så godt jeg kan, i hvert fall
Sigve Brekke om ledelse, innovasjon og Berit Svendsen.
01:40
Publisert: