166 personer ble såret i angrepet, opplyser innenriksminister Suleyman Soylu ved 3.30-tiden natt til søndag. Han opplyser at med unntak av to personer, var alle de drepte i de to eksplosjonene politifolk. Soylu sier videre at ti personer er pågrepet «i forbindelse med terrorangrepet».

Den første eksplosjonen skal ha vært en bilbombe rettet mot spesialpoliti som var på jobb i forbindelse med en fotballkamp mellom storlagene Besiktas og Bursaspor. Den andre eksplosjonen skal ha blitt utløst av en selvmordsbomber i en park utenfor stadionet til Besiktas, som ligger ikke langt unna Taksimplassen i den europeiske delen av Tyrkias største by. Vitner forteller om skyting på stedet etter de to eksplosjonene

– En terrorhandling

– Dessverre har vi martyrer og sårede som et resultat av de to eksplosjonene. En terrorhandling rettet mot vårt politi og sivile ble utført i Besiktas i kveld, sier president Recep Tayyip Erdogan.

– Her i Istanbul har vi igjen vært vitne til terrorens stygge ansikt og sett hvordan den tramper på verdier og moral.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, men Erdogan sier «navnet eller metodene til terrororganisasjonen som gjennomførte dette avskyelige angrepet» ikke er viktig.

– Ingen skal tvile på at vi med Guds hjelp vil bekjempe terror, terrorgrupper, terrorister og selvfølgelig kreftene som står bak dem, sier presidenten.

Det faktum at angrepet skjedde to timer etter kampen, da de sivile hadde forlatt stedet, og at politiet ser ut til å ha vært målet for minst én bombe, tyder på at det er kurdiske opprørere framfor IS som står bak, mener BBCs Tyrkia-korrespondent Mark Lowen.

Et par timer etter angrepet sprengte politiet en mistenkelig bil som sto parkert i nærheten av stadionet der den første bomben gikk av, melder CNN Türk.

Fordømmelse

– Jeg fordømmer de grusomme terrorhandlingen i Istanbul, Mine tanker går til dem som har mistet sine kjære og til vår allierte, Tyrkia, skriver NATOs generalsekretær på Twitter.

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer bombeangrepene. Han gir uttrykk for sin dypeste medfølelse og kondolanse overfor ofrenes familier og til regjeringen og folket i Tyrkia, og han håper de sårede raskt kommer på bedringens vei, sier Bans talsmann.

– Generalsekretæren håper de som står bak denne terrorhandlingen, raskt blir identifisert og stilt til ansvar, sier talsmannen.

Fotballklubben Besiktas legger ikke fingrene imellom i sin fordømmelse. Bombene gikk av like ved hjemmebanen til storklubben fra Istanbul.

– Vi fordømmer vold og hat. Terrorister angrep våre heroiske sikkerhetsstyrker, som passer på at både våre og Bursaspors supportere er trygge. Vi står imot disse usle angriperne, som aldri kommer til å nå sitt mål, skriver klubben.

Flere store angrep

En rekke terrorhandlinger har de siste årene blitt utført i Tyrkias to største byer: Istanbul og hovedstaden Ankara.

Kurdiske opprørere har stått bak to angrep i Ankara, mens tre som har rammet Istanbul, er det angivelig IS som har utført. I juni ble 37 personer drept i selvmordsangrep på flyplassen Atatürk i Istanbul. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Årets gasellevinner: - Ikke gjør som oss
Norsk Oppdrettsservice er årets nasjonale gasellevinner. Dette er deres tips til andre som vil lykkes som gründere.
00:41
Publisert: