Trump advarte samtidig om at det kan være vanskelig for Tyskland å trekke seg fra prosjektet.

– Tyskland er i en svært svekket posisjon med tanke på energi. De har satt seg selv i en veldig, veldig dårlig posisjon, sa Trump på en pressekonferanse utenfor Det hvite hus.

Statsminister Angela Merkel har tidligere avvist at Tyskland vil bruke Nord Stream 2-prosjektet for å legge press på Russland i Navalnyj-saken. Tyske myndigheter mener at den russiske opposisjonspolitikeren ble forgiftet av en militær nervegass.

En talsperson sier nå at regjeringen ikke utelukker å bruke Nord Stream 2-prosjektet som et svar på forgiftningen av Navalnyj.

Byggingen av Nord Stream 2 nærmer seg ferdigstillelse og involverer en rekke europeiske selskaper, blant dem norske Kværner. Prosjektet vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

Tyskland har tidligere vært tydelig i sitt forsvar for gassledningen og reagerte med fordømmelse da USA i sommer innførte sanksjoner i et forsøk på å stanse byggingen.

USA mener rørledningen vil gjøre EU avhengig av russisk naturgass, mens de som er kritiske til USAs inngripen, mener USA forsøker å beskytte sitt eget salg av naturgass til EU.

Trump gjentok mandag at det er urettferdig overfor USA at Tyskland kjøper gass fra Russland, mens landet ikke oppfyller Nato-forpliktelsen om på bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på forsvar.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.