Merkels utspill kommer etter at sosialdemokratiske SPD, som sitter i regjering med Merkels kristendemokrater, reagerte kraftig på måten saken ble løst på.

Tidligere etterretningssjef Hans-Georg Maassen ble forfremmet til en sjefsstilling i innenriksdepartementet etter at han nylig ble tvunget til å gå av som sjef for sikkerhetstjenesten BfV.

Nå vil Merkel se på saken på nytt.

– Statsministeren mener det er riktig at spørsmålene som er reist, vurderes på nytt, og at det blir funnet en holdbar løsning, sier regjeringens talsmann Steffen Seibert fredag.

Maassen gikk av etter at han ble anklaget for å være for ettergivende overfor ytre høyre og grupperingene som sto bak demonstrasjonene mot innvandring og opptøyene i byen Chemnitz. Maassen uttrykte blant annet tvil om at høyreorienterte hadde gått til angrep på utlendinger i byen, selv om politiet registrerte flere slike hendelser.

Det var SPD som krevde Maassens avgang.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her hopper de i Trollveggen
Ulovligheter bør skje om natten. Også denne. Vi har kløvet opp baksiden av Trollveggen i mørket, og har ved toppen sett solen gnistre i horisonten, bade det ellers dystre fjellmassivet i gyllengult lys. Klokken er fem på morgenen.
02:18
Publisert: