Banken sier i en uttalelse at det er flere indikatorer som tilsier at Tysklands økonomi er på vei ned. Økonomisk politisk usikkerhet i verden pekes på som en av årsakene.

Deutsche Bank tror landet formelt vil være inne i en resesjon når Tysklands statistikkbyrå til uken publiserer tallene for landets brutto nasjonalprodukt (bnp) fra fjerde kvartal. Resesjon er økonomenes betegnelse på en periode der bnp faller i to eller flere kvartaler på rad.

Brexit og Kina

Europas største økonomi krympet 0,2 prosent i tredje kvartal 2018. Den gangen ble problemer i den viktige bilindustrien trukket frem som årsaken til nedgangen.

Deutsche Bank tror nedgangen vil være lik også i første kvartal 2019. De peker på brexit og bekymringen rundt veksten i Kina.

Forrige uke reduserte den tyske regjeringen sin vekstprognose for bnp fra 1,8 prosent til 1 prosent på grunn av brexit og den siste utviklingen i handelskrigen mellom USA og Kina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– De greiene her er bare helt sjukehus
Vi tok en runde med hotellinvestor Petter Stordalen som snart omringer Oslo S med hoteller.
02:34
Publisert: