– Vi må arbeide mot en visjon om én dag å skape en ekte europeisk hær, sa Merkel i en tale til Europaparlamentet i Strasbourg tirsdag.

– Kun et styrket Europa vil være i stand til å forsvare sine verdier og interesser verden rundt, og det er slutt på den tiden der vi kunne lene oss på andre. Vi må ta vår skjebne i egne hender, sa hun.

Merkels utspill ble møtt med kraftig applaus i salen, men også med høylytt buing.

Frankrikes president Emmanuel Macron kom med et lignende utspill i forrige uke. Hans argument var at Europa må gjøre seg mindre avhengig av amerikansk beskyttelse.

I talen til Europaparlamentet ga Merkel også støtte til forslaget om en felles grensestyrke, og hun tok til orde for mer samordning i asylpolitikken.

Europeiske land må bekjempe nasjonal «egoisme» og forstå at solidaritet krever kompromisser, advarte hun.

Etter talen ble Merkel møtt med stående applaus.

Men én av de folkevalgte hylte samtidig så voldsomt at EU-parlamentets president Antonio Tajani spøkefullt spurte om det var behov for en veterinær.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–En sykt digg følelse. Når Andreas Køhn setter seg på sykkelen hjemme, har han et mål få «normale» mennesker ville brukt sykkel for å nå.
02:30
Publisert: