Europas største økonomi er på stø kurs mot resesjon. Onsdag offentliggjorde Federal Statistics Office (Destatis) tall som viser at tysk økonomi krympet med 0,1 prosent i andre kvartal sammenlignet med forrige kvartal.

Den årlige veksten ligger på 0,4 prosent målt i bruttonasjonalprodukt, ifølge statistikken, og er den svakeste utviklingen på seks år.

Her er de tre viktigste årsakene til at tysk økonomi er i trøbbel:

  • Handelskrigen mellom USA og Kina.
  • Fall i tysk industrieksport.
  • Brexit og økt for at britene går ut av EU uten en handelsavtale.

Avviser krisepakke

Tyskland er svært avhengig av bilindustrien, som blant annet har slitt med salget etter nye utslippsregler.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel uttalte før onsdagens tall at det foreløpig ikke er snakk om å gi noen krisepakke for å stimulere økonomien.

- Det stemmer, vi er på vei inn i en vanskelig fase. Vi vil reagere avhengig av situasjonen, sier Merkel, ifølge Financial Times.

Stor pessimisme

I juli falt Ifo-indeksen, en ledende indikator for tysk økonomi, til det laveste nivået siden 2012. Samtidig ble det klart at tyske næringslivsledere ikke har vært så pessimistiske med tanke på fremtiden som under finanskrisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.