Tyske myndigheter har slått fast at den russiske opposisjonspolitikeren ble forgiftet av en militær nervegass. Det bør vekke sterke reaksjoner fra EU og Europa, mener Norbert Röttgen, lederen av utenrikskomiteen i Bundestag.

Aleksej Navalnyj arresteres rutinemessig i Russland, som her i fjor. Han ligger nå i koma på et sykehus i Berlin, og tyske leger sier han er forgiftet med en nervegass.
Aleksej Navalnyj arresteres rutinemessig i Russland, som her i fjor. Han ligger nå i koma på et sykehus i Berlin, og tyske leger sier han er forgiftet med en nervegass. (Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/NTB Scanpix)

Han mener Europa må stå sterkt opp mot Russland etter giftattentatet og støtten til Hviterusslands autoritære leder Aleksandr Lukasjenko.

– Putins regime er inhumant, noe Navalnyj-saken og støtten til Lukasjenko viser. Det krever et tydelig og sterkt svar fra EU som Putin kan forstå. Nord Stream 2 må være noe vi diskuterer, skriver Röttgen på Twitter.

Byggingen av Nord Stream 2 involverer en rekke europeiske selskaper, blant dem norske Kværner. Prosjektet vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.