I et intervju med den tyske avisen Rheinische Post sier Maas at det ikke er aktuelt for Russland å komme tilbake til gruppen av verdens syv største økonomier så lenge landet ikke gjør noe for å løse konflikten på Krimhalvøya og i Øst-Ukraina.

Det var i 2014 at Russland ble kastet ut av den daværende G8-gruppen, etter at landet annekterte Krimhalvøya i Ukraina. Trump åpnet i forrige måned for å invitere Russland igjen, skriver Reuters.

Det russiske utenriksdepartementet har på sin side avvist amerikanske antydninger om at det har vært samtaler om en russisk tilbakekomst.

Russland er fremdeles med i den bredere sammensatte gruppen G20.

– Antallet pasienter på slutten av livet vi har måttet ta vare på har vært overveldende og uvirkelig, for å si det mildt
Dr. Sonia Malholtra ved University Medical Center, New Orleans og andre helsearbeidere er utsatt for et enormt press under koronaepidemien.
02:07
Publisert:

– G7 og G20 er to fornuftige format. Vi trenger ikke G11 eller G12, sier Maas om Trumps forslag om å også invitere Australia, Sør-Korea og India på G7-møtet, som etter planen skulle pågått i juni, men som er utsatt til september.

Canada og Storbritannia har fra før avvist at en Russland-retur blir godtatt.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.