Fredag lanserer Uber, som er mest kjent for å formidle transporttjenester gjennom appen med samme navn, en tjeneste som skal hjelpe folk med å skaffe seg vikarjobber.

Appen har fått tilnavnet Uber Works, og skal først lanseres i storbyen Chicago, som er USAs tredje største by.

Det var den britiske avisen Financial Times som først omtalte saken.

Bemanning

Appen har vært i en testfase i Chicago i ett år, i tillegg til en prøveperiode i Los Angeles i California. Financial Times skriver at den nye teknologien skal gjøre det lettere for både arbeidssøkende og bedrifter å hente inn midlertidig arbeidskraft, uten at arbeidstakeren skal måtte gå gjennom den lange jobbsøkeprosessen for å fylle et midlertidig behov.

Til lanseringen av appen har Uber gått inn i samarbeid med en rekke byråer, blant andre TrueBlue, som er en av USAs fremste bemanningsbyråer innen industrisektoren.

I en melding skriver Uber at de håper å «redusere flaskehalseffekter i jobbsøkingen, samtidig som plattformen skal hjelpe arbeidsgivere med takle underbemanning knyttet til manglende vakter, værutfordringer, samt hente inn ekstra arbeidskraft når det trengs».

Trakk seg ut av Norge

Uber trakk seg ut delvis ut av Norge i 2017 etter mange konflikter med den etablerte drosjenæringen og norsk politi. Politiet slo i slutten av 2016 fast at Uber er ulovlig i Norge, etter flere dommer. Mange sjåfører ble avskiltet av politiet før selskapet valgte å trekke seg delvis ut.

Tidligere i år gjorde imidlertid regjeringen endringer i lovverket rundt taxinæringen, blant annet ved å fjerne fylkeskommunenes mulighet til å sette et øvre tak for antall drosjeløyver.

I august presenterte selskapet sine kvartalstall, som viste et nettotap på 5,24 milliarder dollar, eller rundt 46 milliarder norske kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.