Det opplyser begge selskapene i en pressemelding natt til mandag.

Som en del av avtalen overtar Uber 27,5 prosent av aksjene i det sørasiatiske selskapet. Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi får også en plass i Grabs styre.

Det er andre gang at Uber trekker sine aktiviteter ut av markedet i Asia etter at de solgte seg ut av Kina i 2016.

Samtidig var det knyttet store forventninger til at Uber skulle overta markedet i Asia etter at japanske Softbank Group Corp investerte flere milliarder dollar i virksomheten, ifølge Ritzau.

Grab dominerte

Grab og Uber har lenge kjempet om kundene i regionen med over 650 millioner mennesker. Men Grab, som opererer i 195 byer, har dominert markedet. Det har igjen ført til at Uber har slitt.

Den amerikanske kjøretjenesten har møtt en del motgang den siste tiden. Søndag forrige uke omkom en kvinne i Arizona i USA da hun ble påkjørt av en av Ubers selvkjørende biler.

I ettertid har interne dokumenter blitt sitert, hvor det kommer fram at disse bilene allerede i fjor hadde problemer.(Vilkår)

Norsk finanstopp hjalp HBO med serien Billions: - Virkeligheten slår fantasien
Sesong 3 av den populære serien om finans- og makteliten i New York har premiere mandag, og det er én spesiell grunn til at den slår ekstra godt an hos den norske finansmannen Peter Warren
04:59
Publisert: