Det var knall og fall ved de amerikanske børsene den siste timen før handelen stanset opp på onsdag. Hovedårsaken var et fall i oljeprisen. En ny rapport fra det amerikanske energidepartementet viser at den amerikanske oljeproduksjonen øker raskere enn ventet.

Den japanske bilprodusenten Toyota leder oppgangen ved Tokyo-børsen på torsdag formiddag med en oppgang på 2,5 prosent. Selskaper avslutter regnskapsåret i slutten av mars og er på vei mot rekordresultater. En stabil yenkurs, amerikanske skattelettelser og kostnadskutt ligger bak.

Teknologikonglomeratet Softbank, som nylig sikret seg kontroll over transportdelingstjenesten Uber, er ikke ferdig med større investeringer. Nå er det finans- og forsikringsindustrien som logger. Selskapet vurderer en investering på 80 milliarder kroner i Swiss Re.

Den amerikanske kasinomogulen Steve Wynn trakk seg etter påstander om seksuell trakassering på tirsdag kveld. Aksjekursen på Hong Kong-selskapet Wynn Macau har steget med over fem prosent torsdag.

De kinesiske handelstallene for januar ble nettopp lagt frem. Disse viser en vekst i eksporten og importen. Den største overraskelsen var en importvekst på hele 36,9 prosent (i dollar). Mye av årsaken ligger i det kalde været, som førte til økt olje, gass og kull. Kullimporten var den høyeste på fire år.

Konsensus, ifølge Reuters, lå på 9,8 prosent importvekst. Eksporten økte med 11,1 prosent.

På resultatfronten vil Nissan, Isuzu Motors, Nikon og LG legge frem resultater på torsdag i Asia.(Vilkår)

​Slik skal han klare det umulige
Statoil-sjef Eldar Sætre stiller gjerne opp om tre år for å gjøre opp regnskap for om han har lykkes.
01:53 Min
Publisert: