Det kriserammede landet, som er blitt satt ettertrykkelig på kartet i forbindelse med den kommende valgkampen i USA, er helt avhengig av utenlandsk bistand. Landets nye president Volodymyr Zelenskyj har derimot lovet omfattende endringer for å få Ukraina på fote.

IMF-sjefen Kristalina Georgieva sa lørdag at det var kommet til en enighet om et nytt lån med en varighet på tre år. Hun hadde snakket med Zelenskyj på telefonen og berømmet hans arbeid med økonomiske reformer i landet.

– Presidenten og jeg var enige om at Ukrainas økonomiske suksess avhenger av å styrke lovverket, øke respekten for domstolene og redusere vestlige interesser i landet, sa Georgieva.

IMF og andre internasjonale bistandsorganisasjoner har gjentatte ganger bedt Ukraina om rydde opp i den omfattende korrupsjonen i landet og redusere innflytelsen fra oligarker. Analytikere har derimot kritisert Zelenskyj, tidligere en kjent komiker i Ukraina, for å gå etter dem som har forsøkt å rette opp i forholdene i stedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.