Selskapet står sentralt i president Donald Trumps svertekampanje mot USAs tidligere visepresident og kandidat til å bli Demokratenes presidentkandidat Joe Biden.

Russiske agenter startet hackingen i starten av november med mål om å stjele innloggingsinformasjonen til ansatte i Burisma, ifølge selskapet Area 1 som spesialiserer seg på epost-sikkerhet.

Hunter Biden, sønnen til Joe Biden, var tidligere styremedlem i Burisma. Det angivelige hackerforsøket skjedde samtidig som nyhetene om Ukraina og riksrett dominerte amerikanske og internasjonale medier.

Det er ikke klart hva hackerne fant, eller hvilken informasjon de søkte etter, skriver New York Times.

Ifølge ekspertene viser tidspunktet og omfanget at russerne muligens var på jakt etter potensielt ødeleggende materiale om far og sønn Biden. Det er den samme type informasjon som Trump ville ha fra Ukraina da han presset landet for å få dem og selskapet etterforsket, skriver avisen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.