Socialdemokraternas leder Löfven møtte Riksdagens talmann onsdag. Han ga beskjed om at han er klar til på ny å bli nominert til statsminister og håper å bli godkjent i en avstemning fredag.

Det avhenger imidlertid av støtte fra Vänsterpartiet, som har vært skeptisk fordi Löfvens nye regjeringsprosjekt inkluderer de borgerlige partiene Liberalerna og Centerpartiet.

– Ingenting er klart før alt er klart, sier Löfven.

Han har hatt samtaler med Vänsterpartiets leder Jonas Sjöstedt, som har varslet en pressekonferanse etter sitt møte med talmann Andreas Norlén onsdag formiddag.

– Jeg kan ikke si noe, sa han på vei inn til møtet.

Den politiske situasjonen i Sverige har vært fastlåst siden valget 9. september i fjor. Ingen av blokkene fikk flertall, og ingen av dem vil samarbeide med høyrepopulistiske Sverigedemokraterna, som ble tredje største parti.

Både Löfven og Moderaternas leder Ulf Kristersson har tidligere blitt nedstemt som statsministerkandidater. Lider Norléns neste kandidat samme skjebne, gjenstår kun ett forsøk før talmannen blir tvunget til å utlyse nyvalg.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang om brexit: Sannsynlig at de utsetter utsettelsen
DNs Kjetil Wiedswang og tidligere Høyreleder Jan Petersen om kveldens avstemning i parlamentet.
04:48
Publisert: