391 representanter stemte imot, mens bare 242 stemte for i avstemningen tirsdag kveld.

Pundet beveger seg marginalt etter at resultatet fra avstemningen ble klart, noe som henger sammen med at nederlaget var høyst ventet.

Umiddelbart etter at nederlaget var kjent, sa Theresa May at det britiske parlamentet på onsdag vil ta stilling til om Storbritannia skal gå ut av EU uten en avtale, ifølge Financial Times.

Selv anbefaler May de folkevalgte til å si nei til «no deal».

– Jeg har strevd personlig med dette spørsmålet, sa May.

– Men jeg mener fortsatt det fins et flertall i dette huset for å gå ut av EU på en velordnet måte.

Sier flertallet nei til «no deal», vil det bli holdt en tredje avstemning torsdag der Underhuset må ta stilling til om Storbritannia skal be EU om en utsettelse av skilsmissen.

EU krever begrunnelse

Samtidig advarer EU om at Storbritannia må komme opp med en troverdig begrunnelse for forlengelse hvis brexit skal utsettes.

– Kommer Storbritannia med en begunnet forespørsel om en forlengelse, vil EUs medlemsland vurdere denne og ta en beslutning ved enstemmighet. EUs medlemsland vil kreve en troverdig begrunnelse for en mulig forlengelse og dens varighet, sier Preben Aamann, som er talsperson for EUs president Donald Tusk.

Advarselen kommer etter at Underhuset nok en gang stemte ned brexitavtalen tirsdag kveld.

– På EUs sde har vi gjort alt som står i vår makt for å nå enighet, sier Aamann.

– Det er vanskelig å se hva mer vi kan gjøre. Hvis det fins en løsning på denne fastlåste situasjonen, så er det kun i London den kan bli funnet.

Vil ha nyvalg

Opposisjonsleder Jeremy Corbyn erklærer brexitavtalen for død og ber igjen statsminister Theresa May utlyse parlamentsvalg.

Underhuset ga et rungende nei til brexitavtalen tirsdag kveld.

– Deres avtale, deres forslag, det statsministeren la fram, er helt klart dødt, sier Labour-leder Corbyn.

Han mener regjeringen må innse at deres avtale ikke har støtte blant de folkevalgte.

Corbyn ber om at regjeringen omfavner hans forslag om en mykere brexit, samt utelukker et scenario der Storbritannia trer ut av EU uten en avtale.

– Tiden er inne for parlamentsvalg, sier han ifølge BBC.

Saken oppdateres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Manhattans nye iøynefallende konstruksjon har en prislapp på 150 millioner dollar
01:41
Publisert: