Kursene på Apple, Amazon, Microsoft og Alphabet (Google) falt med i gjennomsnitt over fem prosent på onsdag. S&P 500 Information Technology Index endte 4,8 prosent lavere. Dette er det største fallet siden 18. august 2011. Alle de 65 selskapene som inngår i indeksen falt.

Svake vekstutsikter

Da handelen startet ved Tokyo-børsen på torsdag morgen, pekte pilene på de store skjermene ned. Nikkei-indeksen, hvor 225 av Japans største selskaper inngår, raste 3,89 prosent til 22.591 poeng.

Det har vært uro ved de asiatiske markedene siden midten av forrige uke. Samleindeksen Nikkei Asia 300 Index har falt de siste åtte handelsdagene.

«Handelsspenningene og høyere amerikanske obligasjonsrenter har vært en utløser for kapitalflukten fra aksjemarkedene, men Asia-regionens svake vekstutsikter hjelper ikke», skriver analysesjef Khoon Goh hos ANZ Research i en ny rapport.

Nøkkelindeksen ved Taipei-børsen på Taiwan har ledet nedgangen på torsdag med over 5,6 prosent.

Ikke noe marked er mer avhengig av teknologisektoren enn det taiwanske. Taiwanskeide selskaper står blant annet for produksjonen av alt av Apple-produkter.

Largan Precision, som utvikler og produserer optiske linser til blant annet smarttelefoner, har falt med nesten ti prosent.

Det kinesiske teknologiselskapet Tencent, som har vært Asias mest verdifulle børsnoterte selskap, falt med 2,5 prosent ved Hongkong-børsen på onsdag. På torsdag morgen har kursen falt med ytterligere 6,2 prosent.

Kritisk resultatsesong

Resultatsesongen starter for fullt på torsdag i USA med de største finansinstitusjonene. Deretter går det for fullt med teknologiselskaper. Det er her det er størst usikkerhet.

De største internettselskapene har satt nye rekorder, men også maskinvareleverandører som AMD, Intel og Nvidia. De siste ukene har det vært en bratt nedgang for alle. AMD falt med 8,2 prosent på onsdag.

Dow Jones Industrial futures indikerer et fall på 350 når markedet åpner i USA på torsdag. Det kommer inflasjonstall fra USA på torsdag, noe som kan påvirke renteutviklingen i US.

Verdensbankens president Jim Yong Kim sa på torsdag han er svært bekymret for handelsspenningen mellom USA og Kina. Han frykter at opptrappingen vil ramme den økonomiske veksten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arkitektur-professor om Røkkes skyskraper-drøm:
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert: