USA planlegger å sanksjonere ytterligere 400 personer og organisasjoner. Dette skal inkludere mer en 300 personer fra den russiske eliten, ifølge CNBC.

Lovgivere fra det russiske underhuset, Dumaen og andre personer som tilhører landets elite, skal være blant de nye personene som legges til USAs sanksjonsliste. Det skal en tjenestemann i Biden-administrasjonen ha opplyst.

– Vårt formål er å metodisk fjerne fordelene og privilegiene Russland en gang hadde som deltager i den internasjonale økonomiske orden, skal tjenestemannen ha sagt.

Kort tid etter det ble kjent, tvitret presidenten selv om de nye sanksjonene.

I tillegg vil USA blokkere gull fra den russiske sentralbanken.

Det er ventet at president Joe Biden vil annonsere de nye tiltakene under sin første av tre taler til Nato i Brussel torsdag, ifølge CNBC.

I tillegg vil G7-landene og EU også kunngjøre nye tiltak for å slå ned på at Russland forsøker å unngå sanksjonene som allerede er på plass, inkludert de som er dettet mot landets sentralbank.

Se eksklusivt webinar for Total-abonnenter: Dette betyr sanksjonene mot Russland for norske bedrifter dnPlus

Fra før har USA sanksjonert en rekke russiske oligarker. Landet er også det første, og eneste, som har innført embargo mot russisk olje og gass.

Russland er blant verdens aller største oljeeksportører, og mer enn halvparten av eksporten går til Europa og USA. Russisk olje sto for åtte prosent av total amerikansk oljeimport i fjor, inkludert levering av råolje og uferdig brenselolje. Mer enn en tredjedel av oljeimporten til EU kommer fra Russland.

I tillegg har en rekke amerikanske selskaper selvsanksjonert Russland ved å stenge ned, eller trekke ut virksomheten fra landet.

Vil ha betalt i rubler

Onsdag sa Russlands president Vladimir Putin at landet heretter kun vil godta betaling i rubler for gass som selges til ikke-vennlige nasjoner. Det rapporterte Reuters, ifølge Interfax.

– Jeg har besluttet å implementere et sett av tiltak for overføring av betaling i russiske rubler for våre gassleveranser til land som ikke er vennligsinnede, sa Putin under en TV-overført regjeringskonferanse onsdag.

Putin sa ifølge nyhetsbyrået at han har gitt sentralbanken og myndighetene i landet en uke med å komme opp med en løsning.

– Myndighetene vil beordre Gazprom til å gjøre nødvendige endringer i gasskontraktene, sa president Putin.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.