De føderale myndighetenes finansieringsfullmakt går ut ved midnatt fredag, men det siste vedtaket sikrer fortsatt finansiering «på dagens nivå» i to uker til. Forslaget går nå videre til Senatet, som trolig kommer til å vedta det senere torsdag, slik at det kan legges frem for signering av president Donald Trump innen fristen utløper.

Den mest umiddelbare krisen er dermed i ferd med å bli avverget. Men fortsatt hviler det et tungt press på presidenten og partienes ledere i Kongressen å bli enige om en ny budsjettavtale for å sikre at regjeringen har penger til å drive videre og hindre full stans i offentlig sektor.

Det midlertidige vedtaket ble gjort med 235 mot 193 stemmer mens lederne sitter i møte med presidenten i Det hvite hus.

– Vi håper vi kan komme til enighet. Vi stiller med en vilje til å få ting gjort, sa Chuck Schumer, Demokratenes gruppeleder i Senatet, på vei inn til møtet. Også gruppeleder Nancy Pelosi i Representantenes hus var optimistisk før møtet.

– Demokratene har aldri vært for at offentlig sektor skal stoppe opp, og det er vi ikke nå heller.

Samtidig har Demokratene brukt trusselen om å stanse det midlertidige vedtaket som brekkstang i andre politiske saker. De ønsker blant annet å gjeninnføre en garanti mot utvisning for papirløse immigranter som kom til USA som barn sammen med sine foreldre.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Ikke kjøp disse julegaven. Ingen ønsker de!
Kjetil Wiedswangs julekalender: Økonomer har sett på gaveutvekslingen og funnet den totalt irrasjonell. Hver tiende gave vi får er totalt uønsket.
01:02
Publisert: