President Donald Trump må være mer tilbakeholden og makten hans må begrenses i større grad, mener den republikanske senatoren Bob Corker ifølge nyhetsnettstedet Axios. Mandag gikk han kraftig til angrep på presidenten. Målet var å gi den beskjeden til Trumps nærmeste rådgivere, skriver Axios.

– Han bekymrer meg. Han må bekymre alle som bryr seg om landet vårt, sa Corker mandag.

Han vet at den beste måten å nå Trump på er gjennom mediene og ønsker at Trump-rådgivere som stabssjef John Kelly gjør mer for å hindre presidentenes mange kontroversielle utbrudd, ifølge Axios. Nettstedet er kjent i USA for å være svært tett på toppene i Det hvite hus.

– Jeg vet med sikkerhet at hver eneste dag i Det hvite hus handler det om å prøve å beherske ham, sa Corker mandag og la til at nesten alle republikanske senatorer deler hans bekymringer. Trump er i fare for å lede landet «på en vei mot tredje verdenskrig», ifølge Corker.

Bedre før

Forholdet mellom Trump og Corker var ikke alltid like dårlig. Senatoren skal ha vært en kandidat til å bli Trumps visepresident. Nå har han annonsert at han ikke stiller til gjenvalg, og har derfor muligheten til å snakke fritt i større grad enn andre republikanske politikere.

Corker skal være spesielt misfornøyd med Trumps behandling av demonstrasjonene i Charlottesville, hvor han brukte lang tid på å fordømme høyreekstreme.

Det har tidligere blitt rapportert av Axios og andre medier i USA at flere i Trump-administrasjonen ser på det som sin jobb å beskytte Trump og nasjonen fra katastrofe. En av gruppene har fått navnet Komiteen for å redde Amerika:

  • Generalene: Stabssjef John Kelly, forsvarsminister James Mattis og sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster.
  • New York-gruppen: Gary Cohn, sikkerhetsrådgiver Dina Powell og finansminister Steven Mnuchin.
  • Republikanske ledere i Kongressen, som Mitch McConnell.

Axios tror Corkers forsøk på å nå frem til Trump kan slå feil. Jo flere som skriver om at tidligere generaler som Kelly og Mattis må passe på Trump, jo mer vil han stå imot, ifølge nettstedet. (Vilkår)

Årets fredspris gir neppe færre bomber, men komiteen viser en positiv selvstendighet.
Kjetil Wiedswang kommenterer årets fredsprisvinner ICAN.
01:58
Publisert: