Etter å ha startet dagen med røde tall, steg de amerikanske børsene litt utover dagen, og karret seg så vidt over i pluss.

Dermed stenger børsene på nytt rekordnivå for andre dag på rad.

Investorene har ristet av seg bekymringene over spenningene mellom USA og Nord-Korea. Dessuten viser tidlige anslag at skadene etter orkanen Irma blir mindre omfattende enn ventet på forhånd.

Apple lanserte tre nye smarttelefoner på et arrangement i California tirsdag. Apple-aksjen falt litt tirsdag på en senere enn ventet lanseringsdato for den mest etterlengtede av de nye smarttelefonene – 1.000 dollars-modellen Iphone X.

Aksjen fortsatte fallet onsdag og endte ned 0,75 prosent.

Les alt om Apples nye produkter her:

Analytikerne som er skeptiske til den X-modellen av Iphone bekymrer seg også for at det rent tekniske ikke gir veldig store oppgraderinger fra dagens modeller, og at det derfor kan bli utfordrende for Apple å få kundene til å oppgradere.

Analytiker Holder Mueller i Constellation Research skriver for eksempel at Apple ikke har klart å levere en «revolusjonerende» smarttelefon, og avviser dermed Apple-konsernsjef Tim Cooks påstand om at Iphone X er det største steget frem innen smarttelefoner siden den originale Iphone.

Samtidig er andre analytikere mer overbevist om de tekniske detaljene, spesielt trådløs lading, såkalt «augmented reality»-støtte og 3D-funksjoner, og argumenterer for at dette vil føre til høy utskiftning av eldre Iphone-modeller.

Slik endte de brede amerikanske børsindeksene onsdag:

S&P 500: +0,08%

Dow 30: +0,18%

Nasdaq: +0,09%(Vilkår)