Det skriver Washington Post fredag.

Søksmålet mot den russiske regjeringen, den amerikanske presidentens valgkamporganisasjon og WikiLeaks er levert inn til en føderal distriktsdomstol på Manhattan, skriver avisen.

I søksmålet hevdes det at ledende personer i Trumps valgkampstab i hemmelighet samarbeidet med Russlands regjering og dens militære etterretningstjeneste for å svekke Demokratenes kandidat Hillary Clinton og hjelpe Trump. Påstanden er at dette skjedde gjennom hacking av Det demokratiske partis dataservere og spredning av materiale som ble funnet der.

– Under presidentvalget i 2016 iverksatte Russland et gjennomført angrep på vårt demokrati, og de fant en villig og aktiv partner i Donald Trumps valgkamp, heter det i en uttalelse fra partileder Tom Perez.

Også presidentens sønn og svigersønn er gjenstand for søksmålet.

Trump har gjentatte ganger benektet at det fantes noen hemmelig sammensvergelse mellom hans valgkampstab og Russland.

Beskyldes for forrædersk handling

I søksmålet krever Demokratene et uspesifisert beløp i kompensasjon for skadene de mener er påført partiet, samt en ordre som kan hindre ytterligere inngripen i Demokratenes datasystemer.

Demokratene anklager Trump og hans medarbeidere for å ha hatt et forhold til Russland som muliggjorde opprettelsen av en «Trump-Russland-konspirasjon».

– Dette utgjorde en forrædersk handling som mangler sidestykke: Valgkampen til en presidentkandidat i USA var i forbund med en fiendtlig utenlandsk makt for å styrke sine egne sjanser for å vinne valget, sier Perez.

I søksmålet heter det at titalls tusen dokumenter og eposter ble stjålet gjennom hackingen av partiets data- og telefonsystemer. WikiLeaks publiserte stjålne eposter fra Demokratene under valgkampen.

Senatet og spesialetterforsker Robert Mueller etterforsker fortsatt om Trumps medarbeidere samarbeidet med Russland i forkant av valget.

Allerede kort tid etter 2016-valget konkluderte amerikanske etterretningsorganisasjoner med at Russland hadde stått bak en kampanje for å hjelpe Donald Trump og motarbeide Hillary Clinton. Kampanjen skal ha omfattet hacking, lekkasjer av sensitiv informasjon og spredning av «falske nyheter» på sosiale medier.(Vilkår)

– Det er jo guttedrømmen da, å bli politi
DN spurte studentene om drømmejobben deres, og om når den er innen rekkevidde
02:07
Publisert: